BAŞKAN DÖNMEZ, ÜRETEN EMEKLİ ÇİFTÇİYE İKRAMİYE NEDEN YOK?

Yüksek enflasyona karşı emekliyi 7 bin 500 TL’ye mahkum eden hükümet bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verme kararı almıştı diyen CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Üstün Dönmez, “Bu ikramiyeden neden herkes faydalanamıyor? Çalışan emekli gibi ÇKS’ye kayıtlı olan binlerce çiftçi bu ikramiyeyi alamıyor. Hani köylü milletin efendisiydi. İktidar köylüyü efendilikten köleliğe ve açlığa mahkum etti.” dedi.

CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Üstün Dönmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İktidarın Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle emeklilere vereceği 5000 TL ikramiye hesaplara yattı fakat yatmayan o kadar emekli varki üreten çalışan emekli bu ülkenin emeklisi değil sanki. Aynı ayrımcılığı üniversite okuyan öğrenciler içinde yapan iktidar, bir kısım öğrenci cep telefonu indiriminden faydalanırken bir kısmı bundan faydalanamıyor. İnsanları bölen ve kutuplaştıran bir siyaset anlayışı ile ülkemizi yöneten bir iktidar görüyoruz.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne(ÇKS) kayıt olan emekli çiftçi ikramiyeyi alamadı. Çoğunluğu Bağ-Kur emeklisi ve çok düşük emekli aylığı alan çiftçilere ikramiye bile çok görülerek, her zaman ki gibi yine mağdur edildi.
Bu hükümet yüksek girdi maliyetleri, düşük ürün fiyatları küçük çiftçileri ve köylüleri üretemez duruma düşürmüştür ve düşürmektedir. Küresel iklim krizi de çiftçilerimizi ayrıca vurmaktadır. İklim krizini bu yıl zeytin üreticilerimiz yaşıyor. Sadece geçim kaynağı zeytin olan birçok çiftçimiz var fakat sadece ÇKS’ye kayıtlı diye 5 Bin TL yi bile çok gören bir hükümet var.
Ülkemizde kırsal alan nüfusu hızla yaşlanırken, tarımsal üretim yapacak ve yapan gençler için çiftçilik cazibesini kaybetmiştir.
Artık, tarımsal üretimde bulunan kadın ve erkeklerin yaş ortalaması 50 yaşın üzerindedir. Çiftçilerimize yapılan bu ayrımcılıktan hükümetin dönmesini bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ‘Köylü Milletin Efendisi’ olması için çalışın onları muhtaç olacak duruma düşürmeyin…” dedi.

About The Author