Başkan Özarı, Tohumluk Mısır Yüz Güldürdü…

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, “2022 ve 2023 yılında alternatif ürün çalışmaları kapsamında yapılan mısır ekim işinden memnun kalan çiftçilerimiz, başka talepler olursa yine çalışma başlata biliriz” dedi.

Bu üründen dekar aşına 10-17 bin TL arası para kazanan çiftçilerimiz oldu diyen Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, “Ziraat odası başkanlığımızın 2022 yılında Alternatif ürün çalışmaları kapsamında Agromar tohum firmasını ilçemize davet ederek Kırkağaç Alacalar mahallemizde sözleşmeli olarak ektirmiş olduğu 300 dekarlık tohumluk mısır ekilişinden memnun kalan çiftçilerimiz, 2023 üretim yılında Alacalar, Gebeler ve Hamitli mahallelerimizde toplamda 1600 dekarlık bir alanda ekiliş gerçekleştirdi.

Çiftçilerimiz ve firma ile yapılan görüşmelerden aldığımız bilgilere göre bu yıl da tohumluk Mısır üreticilerimiz dekar bazında 10 bin TL ile 17 bin TL arasında bir gelir elde ettiler. Üstelik tohum, ekim, ot ilacı ve hasat masrafları da firma tarafından karşılanmış bunlar için çiftçilerimizden herhangi bir ücret alınmamıştır.

Bu yıl tanelik mısırdan beklediği kazancı elde edemeyen Kırkağaç merkez çiftçilerimiz içinde iki yıl üst üste toplantı ve çalışma yapmamıza rağmen tohumluk Mısır ekilişi yapamadık. Eğer çiftçilerimiz talep ederse Ziraat Odası Başkanlığı olarak Kırkağaç merkez ilçemizde veya diğer mahallelerimizde de tohumluk Mısır ekimi için tekrar bir çalışma yapabiliriz…”dedi.

About The Author