İnternet Sitelerinin Sahte Trafik Skandalı

Basın İlan Kurumu’nun 2023 tarihinde aldığı kararla resmi ilanların ve reklamların internet haber sitelerinde de yer almasına izin vermesi, kaliteli hizmet veren haber sitelerine büyük bir destek oldu. Fakat bu yönetmelik, sahte trafikle varlığını sürdüren ve yönetim stratejilerini değiştirmeyen internet haber sitelerini de teşhir etti.

Basın İlan Kurumu’nun sağladığı güçlü ve güvenilir teknik altyapı sayesinde, sahte trafikle var olmaya çalışan sitelerin ve bu sitelere destek olan firmaların gerçek yüzleri ortaya çıktı. Özellikle sosyal medyada paylaşılan, sahte trafik sağlama iddiasındaki bir firma ile bir gazetecinin arasındaki diyalog, büyük ilgi topladı. Bu telefon konuşması, internet haber sitelerinin trafik bilgilerini nasıl manipüle etmeye çalıştığını gösteriyor.

Yeni yönetmelikle, Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmek için belirlenen şartlar arasında personel ve içerik kriterleri bulunmaktadır. Ayrıca sitelerin belirli bir ziyaretçi sayısına ulaşması ve sayfalarının belirli bir sayıda görüntülenmesi de gerekmektedir. Bu kriterler, haber sitelerinin kalitesini ve güvenilirliğini arttırmayı amaçlamaktadır.

About The Author