Kaymakam Büyükköse Karşı Köyden’i Ziyaret Etti

Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse İlçemize bağlı Öveçli mahallesinde yöresel gıda ürünleri imalatı ve satışı yapan Karşı Köyden firmasını ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse , Öveçli mahallesine yaptığı ziyarette yaklaşık 1 yıl önce kurulan butik işletmede incelemelerde bulundu. Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak büyüyen, Gıda Mühendisi Cahit Uslu tarafından kurulan Karşı Köyden işletmesi hakkında bilgi veren Uslu “ çocukluğumdan beri her zaman tarımın içinde bulundum, yaz dönemlerinde tatillerde hep aileme yardımcı olabilmek için ovalarda çalıştım, dedemden ve babamdan üretimin ne kadar önemli olduğunu öğrendim, Gıda Mühendisi olarak büyükşehirlerde çeşitli gıda firmalarında çalıştım ama hep içimde köyüme dönüp bölgemizde yetişen ürünleri atalarımızdan kalan usullerle üretim yaparak bu tatların ve lezzetlerin daha geniş kitlelere ulaşması hem de köylerimizde ki gençlere örnek olması amacıyla bu yola çıktık ”dedi.
Uslu ailesi tarafından düzenleme yapılan tesiste incelemelerde bulunan Kaymakam Murat Büyükköse “ çok güzel ve başarılı bir çalışma yapılmış, genç girişimci kardeşimizi ve ailesini tebrik ediyorum.

İlçemizde böylesine güzel ve günümüz ihtiyaçlarını geleneksel yöntemlerle karşılayabilme kapasitesine sahip olan bir işletmenin hayata geçirilmesini önemsiyorum, gördüğüm kadarıyla burada yöresel ve özel üretimler ön plana çıkıyor, artık günümüzde tüketiciler bu şekilde ailece üretilen ve doğal ürünleri tercih ediyor çok doğru ve geleceği parlak olan bir işe yatırım yaptığınız için sizleri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum ”dedi.

Kaymakam Büyükköse’nin Öveçli mahallesine yaptığı ziyarette, Kırkağaç Kaymakamlığı AB Proje Ofisi Koordinatörü Mustafa Tıpırtın’da hazır bulundu.

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir