KIRKAĞAÇ VE SOMA’DAN 219 ÖĞRENCİ YETENEK DALLARINDA BAŞARI ELDE ETTİ

BİLSEM( Bilim ve Sanat Merkezi) öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama sınavlarına katılan 2052 öğrencinin 219’u Genel Zihinsel, Resim ve Müzik yetenek dallarında başarı elde etti.
Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak tarafından yapılan açıklamada ‘ Soma Kırkağaç’tan 2052 öğrencimiz BİLSEM) Tablet Bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulamalarına katıldı.

Soma’da ilk kez yapılan sınavda tüm okullardan öğrencilerimiz bireysel değerlendirmeye katılmaya hak kazandı. Genel Yetenek dalında 1. sınıflarda 38, 2. sınıflarda 23, 3. sınıflarda 55 öğrenci toplam 116 öğrenci kazanırken, Resim dalında 1. sınıflarda 30, 2. sınıflarda 9, 3. sınıflarda 27 öğrenci toplam 66 öğrencimiz, Müzik dalında 1. sınıflarda 8, 2. sınıflarda 6, 3. sınıflarda ise 8 öğrenci toplam 22 öğrenci grup tarama testlerini geçerek bireysel değerlendirme sınavlarına katılmaya hak kazandı.
Bireysel Değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerimiz 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı olduklarını okul müdürlüklerinden alabilirler. Bireysel Değerlendirme sınavlarımız 22 Kasım, 19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınavların Soma’da yapılması için çalışmalarımız devam ediyor’ sözlerine yer verildi.

BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) NEDİR?
Bilim ve Sanat Merkezi, örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel yetenek (zihinsel), görsel sanatlar veya müzik alanında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için okul saatleri dışında destek eğitimi vermek üzere açılmış olan bağımsız bir özel eğitim kurumudur. Bilim ve Sanat Merkezleri örgün okullara alternatif bir eğitim kurumu değil, örgün eğitim kurumlarını destekleyici bir eğitim kurumudur.

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir