MANİSALI GAZETECİLERE BASIN İLAN KURUMU’NDAN ONLİNE SEMİNER VERİLDİ

Manisalı gazeteciler “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimini online olarak gerçekleştirdi. Toplantıya BİK Manisa Şube Müdürü Yusuf Kahraman katılırken yerel gazete temsilcilerine eğitimi İstanbul’dan BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik verdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Manisa Şube Müdürlüğü tarafından Manisa Merkez ve ilçelerde ki gazete temsilcilerine yönelik BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik tarafından “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” konulu online eğitim düzenlendi. Eğitime Gazetemiz imtiyaz sahibi Yakup Durali ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Ebru Sarıaslan’da katıldı.

BİK Manisa Şube Müdürü Yusuf Kahraman’ın da katıldığı toplantıda BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik, katılımcılara yerel gazetelerin web sayfalarının okunurluğu ve takibinin arıttırılması için sosyal medyanın ve internet arama sürücülerinin ne kadar önemli olduğu yönünde bilgi verdi.

Online olarak gerçekleşen toplantıda Türker Çeltik, gazeteler için dijitalleşme ve sosyal medyanın önemine, dijital mecralarda en doğru şekilde yer almanın ve bunun için teknolojik yeniliklere hızla adapte olmanın gerekliliğine değindi.

Çeltik, “Yerel gazetelerimiz internet haberciliğini önemsiyor ve bu alana yatırım yapıyorlar. Bu konuda en önemli adımlardan biri gazete web sayfalarının sürekli ve anlık olarak güncellenmesi gerekliliğidir. Bununla birlikte arama motorlarının “haberler” bölümünde yer almak, web sitesine trafik çekebilme bakımından etkili olacaktır. İçerik yönetimi elbette çok önemlidir ancak bunu web sayfalarında sunumu da çok önemlidir.” dedi.

Çeltik, “Gazetelerin web sitelerinin, arama motorlarında optimizasyonlarının yapılması ve bazı işlemler gerçekleştirerek burada trafik elde etme, sitelerin performanslarını takip edebilmeli ve anahtar kelime çalışmalarına önem verilmeli, sosyal medyanın sağlandığı trafikten yararlanılmalı ve internet mecrasına özel içerikler üretilmeli” diyerek gazetelerin bu sayede takip ve okunurluğu artarak marka değerlerinin artması konusunda önemli başlıkların altını çizdi.

Toplantı, BİK Manisa Şube Müdürü Yusuf Kahraman’ın eğitimi veren BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik’e teşekkür etmesi, gazete temsilcilerinin eğitimin çok verimliği geçmesinden duydukları memnuniyetleri dile getirmesi ile sona erdi.

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir