KIRKAĞAÇLI ÜRETİCİ TÜTÜNE 80 TL FİYAT BEKLİYOR

Kırkağac Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı,”Kırkağaç’ta 90 lı yıllarda 12 bin adet olan TÜTÜN üretici sayısı, 2022 yılında 290 üreticiye kadar düşmüştür. Bu kalan üreticilerin yok olmaması için 1 kg tütün maliyeti 59,35 TL, o yüzden baş fiyat talebimiz 80,00 TL olmalıdır.”

Kırkağac Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı,”Kırkağaç’ta 90 lı yıllarda 12 bin adet olan TÜTÜN üretici sayısı, 2022 yılında 290 üreticiye kadar düşmüştür. Tabiiki bununla birlikte firmalarında ticaret hacimleri aynı oranda düşmüştür.”

1 KG TÜTÜN MALİYETİ 59,35 TL, BAŞ FİYAT TALEBİMİZ 80,00 TL

Kırkağac Ziraat Odası Başkanı Özarı,”Başta tütün fiyatları ve kota uygulaması olmak üzere bu düşüşün çeşitli nedenleri vardır. Bunun üzerine saatlerce ve günlerce konuşup tartışılabilir, ama ortada bir gerçek vardır ki TÜTÜN üretimi ve TÜTÜN ÜRETİCİsayısı ne kadar düşerse, firmalarımızın işlem hacimleri ve dolayısıyla kazançları da aynı oranda düşecektir.Buradan hareketle, Kırkağaç Ziraat odası Başkanlığı olarak bizim tavsiyemiz şudur;Üreticilerimiz ile firmalar bir elmanın iki yarısı gibidir, vermeden almak Allah’a mahsustur. Eğer TÜTÜN firmaları sözleşme fiyatlarını yükseltmezlerse, birgün gelecek , ticaret yapıp para kazanmak için alıp satacak ne TÜTÜN bulabilecekler , ne de TÜTÜN ekim sözleşmesi yapacak çiftçi. O yüzden gelin bizim dost sesimize kulak verin , kırkağaç’lı TÜTÜN Ekicilerimizin talebine kulak verin, 2022 yılı sözleşme fiyatımızı 80 TL olarak açıklayın. Hem biz üretimimize devam edelim , hem de siz ticaretinize. Çünkü birimizin diğerimize ihtiyacı var.”

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir