“SERALARIMIZA SICAK SU İSTİYORUZ”

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, Kırkağaç’ta kurulu seraların biran önce ısıtmalı sisteme geçirilmesi gerektiğini belirterek Soma termik santralinden Kırkağaç’a küçük de olsa bir sıcak su boru hattı getirilmesini istedi.

Başkan Özarı yaptığı açıklamada: “ Bu görüntüler yağmurlu mahallemizde kurulu olan ilker Kaya isimli çiftçimize ait seradan ve onun face hesabından alınmıştır.

Bugün kendisi ile ayaküstü yaptığımız sohbette, daha erken domates yetiştirmek için şubat ayının sonunda fidan dikimi yaptığını fakat, bugüne kadar tam 6 kez don zararı yaşadığını, aldığı bütün tedbir ve önlemlere rağmen 1500 adet fidan zayiatı olduğunu belirtti.

Birçok seracı arkadaşında ise %100 lere varan sera içi kayıplar meydana geldiğini dile getirdi. Dondan zarar görmemek için Mart ortalarında Ekim yapıldığı zaman da diğer bölgelerde domatesin çıktığını ve serada domates yetiştirmenin bir esprisi kalmadığını dile getirdi.
Çözüm olarak ne bekliyorsunuz dediğimde de Kırkağaç’ta kurulu seraların ne yapıp edip bir an önce ısıtmalı sisteme geçirilmesi gerektiğini belirtti . Bende çiftçimizin Bu fikrine katılıyorum, ve tekrarlıyorum, ilçemiz tarıma dayalı bir ekonomiye sahiptir . Bu yüzden önce çiftçimizi kalkındırmamız lazım, çiftçimizi kalkındırmak için de değişen tarımsal teknoloji ve sistemlerine geçiş yapmamız lazım.
Bunun yapılabilecek en güzel olana ısıtmalı seracılıktır . Bununla ilgili kuş uçuşu Soma termik santrali ile aramızda 5 ya da 6 kilometre vardır.
Ziraat Odası Başkanlığı olarak bizim tavsiyemiz ne yapıp edip Soma termik santralinden Kırkağaç’ımıza küçük de olsa bir sıcak su boru hattı getirmemiz gerekmektedir.
Bunun için buradan tüm siyasilerimize ve icra makamlarına çağrıda bulunuyorum.

Lütfen bir an önce hazır ilçemizde seracılık da yayılmış ken Soma termik santralinden ilçemize bir sıcak su boru hattı getirelim bunun için Ziraat Odası Başkanlığı olarak biz ne görev verilirse yapmaya hazırız.” dedi.

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir