Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı tarafından mısır üretimi yapmayı düşünen çiftçiler ile dünya çapında bir marka olan tarım firmasının yetkilileri bir araya getirildi.
Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı konu ile ilgili, “Çok sayıda çiftçimizin katılımı ile Bayer /Monsanto (Dekalp) firması ile birlikte düzenlenmiş olduğumuz tohumluk mısır ekilişi ile ilgili toplantımızı yaptık.
Firma yetkililerinin verdiği beyana göre geçen yıl yani 2023 üretim yılında çiftçiler ile. 1900 kg /7 TL yani 13300 TL dekar başı taban fiyat üzerinden, artı 1400 TL dekar başı teşvik primi ile birlikte toplamda 14.700 TL/dekar sözleşme yaptıklarını, tohum, ot ilacı, akıllı gübre, hasat ve püskül çekme işçilik ücretlerinin firmaya ait olduğunu, ayrıca dekarda 3 bin TL de avans verdiklerini açıklamışlardır.
Bu yıl için, yani 2024 üretim yılı için ise henüz fiyat belirlenmediğini belirten firma yetkilileri, eğer talep olursa ilçemizde tohumluk mısır sözleşmesi yapabileceklerini beyan etmiştir.
Bizler Ziraat Odası olarak bu konuda çiftçilerimiz ile firmayı Ziraat Odamızda buluşturduk. Bundan sonrası değerli çiftçilerimizin takdirine kalmıştır. Çiftçilerimize ve Monsanto firması yetkililerine bizi kırmayıp toplantımıza katıldıkları için teşekkürlerimizi sunarım.”dedi.