KIRKAĞAÇ İLYASLAR’A AAT KURULACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyük altyapı ve atıksu arıtma tesisi yatırımı müjdelerini de verdi. SUKAP ve Dünya Bankası kredilerinden de yararlanacaklarını belirten Başkan Ergün, daha sağlıklı bir çevre ve altyapı için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.
Atıksu ve altyapı yatırımlarıyla ilgili müjdeleri de ardı ardına sıralayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, SUKAP ve Dünya Bankası Programı kapsamındaki çalışmalarından da bahsetti. Daha sağlıklı bir çevre için kuruldukları ilk günden bu yana atıksu arıtma tesisi yatırımlarında hız kesmediklerini vurgulayan Başkan Ergün, yeni tesisler ve altyapı müjdelerini kamuoyuyla paylaştı.
SUKAP kapsamında atıksu arıtma tesisleri ve altyapı yatırımları
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sağlıklı bir çevre inşa etmek için çalıştıklarını ifade ederek, SUKAP kapsamında yapacakları yatırımları tek tek saydı. Proje kapsamında 200 milyon TL’ye yakın yatırım yapılacağının altını çizen Başkan Ergün, yüzde 50’sinin hibe kredi olacağını söyledi. Başkan Ergün ayrıca, Kırkağaç İlyaslar mahallesine atıksu arıtma tesisi kazandıracaklarını, Kırkağaç Gelenbe Mahallesinin de alt ve üstyapısını yenileyeceklerini ifade etti.
Yüzde 50’si hibe kredi ile yapılacak çalışmalar şunlar:
*Demirci Atıksu Arıtma Tesisi ile ilçe merkezine 85 km içme suyu, 80 km kanalizasyon hattı.
*Selendi Atıksu Arıtma Tesisi, ilçe merkezine 37 km içme suyu, 35 km kanalizasyon ile 10 km yağmur suyu hattı.
*Sarıgöl Atıksu Arıtma Tesisi.
Muradiye’ye 200 milyon TL yatırım
Manisa merkezde yapacakları atıksu arıtma tesisi ve altyapı çalışmaları hakkında da vatandaşlara birbiri ardına müjdelerini sıralayan Başkan Ergün, “Dünya Bankasının kredi programı kapsamında buradan Muradiye’ye, Yağcılar’a, Uzunburan’a, Karaali’ye, Evrenos’a, TOKİ-Akgedik mevkiilerine selam olsun.
104 km içme suyu, 104 km kanalizasyon, 16 km yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. İnşa edeceğimiz Muradiye Atıksu Arıtma Tesisinin yeri için kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Tesis için yerimiz hazır. Bu yatırımlarımız da yaklaşık 200 milyon TL bedelle hayata geçirilecek. Buradan hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Manisa’nın geleceği için çalışıyoruz” dedi.

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir