KIRKAĞAÇ’TA Kİ GÖLETLER YAVRU SAZAN BALIKLARIYLA BULUŞTU

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla Ürkmez Su Ürünleri Üretme İstasyonu’ndan temin edilen 25.000 adet pullu sazan yavrusu, İlçemizdeki göletlere bırakıldı.
Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Bakanlığımızca yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Manisa İline tahsisi yapılan yavru pullu sazan balıkları İl Müdürlüğümüzce Ürkmez Su Ürünleri Üretme İstasyonu (Seferihisar/İZMİR)’ndan balık taşıma aracı ve tank sistemleri ile alınarak getirilmiştir. Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince ilçemize tahsisi yapılan balıklar il müdürlüğümüzden alınarak Dualar Göletine 5000 adet, Çaltıcak Göletine 10.000 adet, Aydıncık Göletine 5.000 adet ve Bakır Göletine 5.000 adet olmak üzere toplam 25.000 adet yavru pullu sazan balıkları göletlere salınmıştır.
Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması ancak kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Bu nedenle, beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm’den küçük sazan balıklarının avlanmaması; av aracı, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir.
“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında önümüzdeki yıllarda da Bakanlığımız tesislerince üretilen balık yavrularının su kaynaklarımıza bırakılmasına devam edilecektir.”

About The Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir